Alocasia Apartments

About This Project

Client: Alocasia Property Pty Ltd

Architect: Hilliam Architects

Location: Como, Perth WA

Completion Date: Early 2021

Construction Description: Apartments

Construction is currently at site for this twenty apartment development. With six levels, including ground floor parking, the general layout of the floor plans places all apartments facing north to maximise on northern light. Circulation corridors are positioned away on the south side with louvered windows that allow solar access.

Perforated metal screens are used on the facade allowing visibility for residents to enjoy park views whilst letting sunlight into the apartment space. Corner apartments on residential floors one to five, are clad with perforated screens arranged in a checker-board pattern breaking down the overall mass. Exterior walls are painted in a dark grey finish, contrasting with the elegant and highly detailed metal screens. Slab edges are expressed through steel PFC details which wrap around the whole floor plate to clearly identify each storey and help break down the building’s bulk and scale.

Category
RESIDENTIAL